Wat doet een tussenpersoon?

Je kunt voor het bepalen van de verzekering een verzekeringsadviseur of tussenpersoon laten langskomen. Deze tussenpersonen kunnen je advies geven over welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn en welke niet.

Kijk hierbij wel uit, je hebt een verschil tussen gebonden en onafhankelijke tussenpersonen. Gebonden tussenpersonen zijn gebonden aan één bepaalde verzekeraar en zullen ook alleen de producten van die verzekeraar aanbieden. Het kan best zijn dat je bij een andere verzekeraar voordeliger uit zou zijn, dit zal een gebonden tussenpersoon je niet vertellen.

De onafhankelijke tussenpersoon geeft advies over alle verzekeringsproducten bij alle verzekeraars. Ook hierbij moet je zelf opletten, deze adviseurs krijgen namelijk een commissie over de verzekeringen die ze afsluiten, ze zijn er dus bij gebaat om jou zoveel mogelijk verzekeringen te verkopen. Kijk zelf dus goed naar wat je wel en niet nodig hebt en laat je geen verzekeringen aanpraten die je niet nodig hebt.

Dit geldt voor alle particulieren en zakelijke schadeverzekeringen en levensverzekeringen. Het is altijd goed je te laten voorlichten door specialisten, zorg alleen wel dat je zelf kiest welke producten je wel en niet wilt en laat niet de tussenpersoon dit voor je bepalen.
Reactie plaatsen