Tarieven Administratiekantoor | Boekhouding uitbesteden
arrow_drop_up arrow_drop_down

Tarieven & Werkwijze

We hebben er voor gekozen om niet met uurtarieven (uurtje, factuurtje) te werken. Met uurtarieven weet je als klant namelijk nooit vooraf waar je aan toe bent en betaal je als klant teveel wanneer de boekhouder niet efficiënt werkt. Wij streven er naar om het aantal handmatige boekingen zo laag mogelijk te houden, door te focussen op vergaande automatisering. Dankzij onze automatisering kunnen wij werken met vaste tarieven.

Tarieven boekhouding en administratie uitbesteden

Tarieven boekhouding en administratie uitbesteden

Hoe gaan we te werk?

Stel: een ondernemer met een webwinkel verkoopt ca. 1.000 producten per maand. Hij koopt centraal in dus krijgt 1 inkoopfactuur per maand en heeft daarnaast de nodige overige kosten (zakenlunches, website hosting, telefonie etc.) Voor de overige kosten komen per maand zo’n 28 bonnetjes en facturen binnen. We volgen dan deze stappen:


  • 1. We koppelen de bankrekening aan ons administratiepakket (geen handmatige boekingen). 
  • 2. De 1.000 verkoopfacturen lezen we één keer per maand in als importbestand, dus 1 boeking. 
  • 3. We koppelen de binnengekomen betalingen automatisch aan de openstaande facturen. 
  • 4. De overige bonnetjes en facturen boeken we handmatig in, dus 28 boekingen. 
  • 5. In totaal komt deze ondernemer op ca. 29 boekingen per maand (<30), dus inbegrepen in de 187 euro per maand.

Waarom is dit zo voordelig?

Een gemiddelde (traditionele) boekhouder die veel handmatig doet zal met de bovenstaande situatie minstens een dag per maand bezig zijn. Tegen een gemiddeld tarief van € 50,- per uur kost dat € 400,- per maand. Dit is vaak nog exclusief de aangiftes BTW, IB en/of VPB.

*Uitleg omtrent handmatige boekingen

Zoals aangegeven focussen wij ons op automatisering. Denk hierbij aan importbestanden en koppelingen met banken, betaalproviders, webwinkelsoftware enzovoorts. Buiten de automatisering om kunnen er alsnog "handmatige boekingen" zijn.


Voorbeelden van handmatige boekingen zijn bijvoorbeeld:


  • Het inboeken van een losse verkoopfactuur (bij grotere aantallen is dit snel te automatiseren);
  • Het inboeken van een bon van een etentje;
  • Het inboeken van een inkoopfactuur van een leverancier.


Wanneer er meer dan 50 handmatige boekingen per maand nodig zijn dan rekenen wij daarvoor een extra vergoeding. Dit zal in overleg vooraf worden vastgesteld. Boekingen/transacties die via een importfunctie kunnen worden geboekt tellen mee als één boeking per importactie. Dus een bankafschrift met 100 mutaties inlezen wordt gerekend als één boeking. Boekingen/transacties die via een volledig automatische koppeling worden geboekt tellen niet mee voor het aantal boekingen. Voor een automatische koppeling met een bankrekening worden dus geen maandelijkse kosten in rekening gebracht.

Meer vragen? Neem contact op