ZZP'er: van de wet DBA word je niet vrolijk, maar hier word je wél blij van
09 maart 2017 

ZZP'er: van de wet DBA word je niet vrolijk, maar hier word je wél blij van

Ik heb goed nieuws voor je!  De afgelopen jaren was het even onduidelijk of je nu wel of niet kon samenwerken als ZZP-er en opdrachtgever. Ik wil je vertellen hoe dit nu precies zit en waarom jij hier weer blij van wordt. 🙂

Op je nu opdrachtgever of ZZP-er bent, je wil beide flexibiliteit!

Als ZZP-er wil je onafhankelijkheid en vrijheid hebben. Daarom werk je niet bij één werkgever, maar kies je de opdrachten die voor jou interessant zijn en passen bij het leven zoals jij wil. Een opdrachtgever biedt jou interessante opdrachten die je binnen een kleine bedrijf niet vindt. Bovendien zorgt dit ook voor vrijheid, want je kunt altijd nee zeggen.

Als opdrachtgever heb je voor je vaste processen vaste medewerkers nodig. Soms wil je echter frisse, nieuwe inzichten voor innovatie en vernieuwing binnen je bedrijf. Dit werkt juist goed met iemand van buiten je bedrijf. ZZP-ers kun je iedere dag voor een paar uur beschikbaar hebben. Je kunt ze inzetten voor de tijd dat je iemand nodig hebt. Ze zijn flexibel, ondernemend en hebben veel ervaring met hoe het anders kan. Als het project is afgesloten, zit je niet aan hem of haar vast. Echt super dus!

Bij de overheid waren er een aantal mensen die vonden dat zij hier iets van moesten “vinden” en hier is een paar jaar geleden allerlei wetgeving voor gemaakt. Ongetwijfeld een interessant proces voor zij die daaraan mochten werken, maar het helpt niet echt in ons ondernemende land. In Nederland zijn wij trots op authenticiteit, vrijheid en keuze. Niet gek dus dat er juist hier zoveel mensen zijn die voor zelfstandig ondernemerschap kiezen.

Nu, het goede nieuws! De overheid is voorlopig tot inkeer gekomen en zal tot 1 januari 2018 geen naheffingen boetes of correctieverplichtingen loonheffingen opleggen. De wet DBA is (nog) niet afgeschaft, maar wie weet kan de overheid dit dossier oppakken na de verkiezingen. Vinden zij vast leuk, om daar weer over na te denken 😉

De vlag uit dus en pak weer je vrijheid en ga mooie dingen bereiken met elkaar.

Reactie plaatsen