Pinnen

Als je vanuit een winkel producten verkoopt of een horeca onderneming hebt dan is het aan te raden betalingen via PIN te accepteren. Hiervoor moet je een PIN automaat aanschaffen en een abonnement afsluiten voor de (beveiligde) verbinding van de PIN automaat.

Vooral bij duurdere producten zullen klanten over het algemeen niet genoeg contant geld op zak hebben. Het is daarom belangrijk PIN te accepteren, omdat maar weinig klanten de moeite zullen nemen eerst naar een pinautomaat te lopen en vervolgens terug te komen om het product te kopen.

Voor zowel contante betalingen als betalingen via PIN is het handig met een kassasysteem te werken. De PIN automaat kan hieraan gekoppeld worden waardoor de verkopen automatisch worden verwerkt in de kassa. In de kassa kun je producten en productgroepen aanmaken, je kunt vervolgens de verkopen toewijzen aan deze producten en productgroepen. Dit kan door te scannen of door het handmatig in te voeren. Door dit te doen krijg je periodiek uit de kassa een uitdraai met de hoeveelheid en soorten producten je hebt verkocht. Dit is nuttige informatie voor je inkoopbeleid.

Ook kun je op basis van zo’n kassa systeem gemakkelijk controleren of de hoeveelheid geld in de kassa ook is wat er in hoort te zitten. Vooral als je met personeel werkt is dit een handige controle om te kijken of er geen geld “verdwijnt”. De meeste winkeldiefstallen vinden namelijk plaats door het eigen personeel.
Reactie plaatsen