Boekhouding en administratie uitbesteden

Je boekhouding en administratie uitbesteden?

Moderne techniek + automatisering = lage kosten voor jou!

Administratie uitbesteden

Online administratie

Een einde aan de papierhandel. Met een online administratie profiteer je van alle voordelen van een moderne boekhouding.

Vergaande automatisering bij uitbesteden boekhouding

Vergaande automatisering

Denk aan het automatisch inlezen van bankmutaties en het automatisch koppelen van standaardboekingen.

Sturen op cijfers in je boekhouding

Realtime inzicht in cijfers

Je kunt zelf inloggen wanneer en waar je maar wilt en realtime zaken als omzet, kosten, winst, debiteuren e.d. bekijken.

Vrij van je administratie...

Zoek je een goede boekhouder? Wil je jouw administratie uitbesteden? Dan ben je aan het juiste adres. Dankzij moderne techniek en vergaande automatisering zijn wij in staat om een scherp en vast tarief te hanteren.

Nooit meer uurtje-factuurtje dus!


Wij zijn in staat om vrijwel je hele administratie te automatiseren. Daarmee bespaar je zeeën tijd en geld op je boekhouding. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer bonnetjes te bewaren dankzij onze app waarmee je bonnetjes rechtstreeks naar ons stuurt.


Wij geven jou in gewone mensentaal helderheid en realtime inzicht in je financiële situatie. We zijn persoonlijk betrokken en geven je advies wanneer jij dat wenst.

Verdere voordelen van je boekhouding uitbesteden aan ons

Bankrekening inlezen in boekhouding

Koppel met je bankrekening

Wij proberen zoveel mogelijk handelingen te automatiseren, zodat de kosten voor jou zo laag mogelijk blijven. Denk hierbij aan het automatisch koppelen van je bankrekening en het inlezen van je bankmutaties. Omdat al je bij- en afschrijving direct in de online administratie binnenkomen kunnen wij ze snel (en veelal zelfs geautomatiseerd) koppelen met de bijbehorende verkoop- en inkoopfacturen (zoals je ingescande bonnetjes). Wij koppelen eenvoudig met alle bekende / grote banken.

Facturen maken in administratie

Zelf facturen maken

In je online administratie heb je de mogelijkheid om zelf eenvoudig facturen aan te maken. Wij richten het dusdanig voor je in dat je eenvoudig je producten kunt selecteren zodat jouw omzet ook automatisch op de juiste grootboekrekeningen geboekt wordt. Dat geeft je meer inzicht in de verdeling van je omzet. Vanuit de administratie kun je jouw gemaakt facturen direct naar de klant verzenden. Wanneer de betaling op je gekoppelde bankrekening binnenkomt deze automatisch gekoppeld en je factuur op 'betaald' gezet.

Koppel je betaalsysteem aan je boekhouding

Koppel met je betaalsystemen

Heb je een website (met bijvoorbeeld WooCommerce), een webshop (met bijvoorbeeld SEOshop, Magento, Plug & Pay, Shopify, etc.) of gebruik je voor andere doeleinden een Payment Service Provider (PSP) zoals iDeal, Mollie, PayPro, Multisafepay, Sisow, Adyen Ogone, Buckaroo, PayPal etc.? Dan kunnen wij ook dit systeem koppelen met je online administratie. Mutaties worden dan net zoals je bankrekening automatisch ingelezen en ook facturen / orders kunnen wij veelal via XML automatisch importeren. Hierdoor is je administratie altijd up-to-date en betaal je niet voor handmatig overklop-werk!

Thom Eshuis

Vroeger deden wij alles zelf, dan is dit toch wel een verademing. De facturen komen direct vanuit onze webshop de boekhouding binnen!

Thom Eshuis -  Notebookcaddy


Je boekhouding aan ons uitbesteden gaat als volgt: 

Intake boekhouding uitbesteden

Intake

We maken kennis met elkaar. Onder het genot van een goede kop koffie luisteren we naar jouw situatie en wensen. We geven je vervolgens advies over de ideale inrichting van je (online) administratie, je bedrijfsstructuur en relevante belastingregels. We leggen je ook onze werkwijze uit. De samenwerking begint hier.

Inrichting van je administratie

Inrichting van je administratie

We richten jouw online administratie netjes voor je in. Wanneer je overstapt van een andere boekhouder dan nemen we dat in samenwerking met jou over.

Bankrekeningen koppelen

Bankrekeningen koppelen

We leggen koppelingen tussen je zakelijke rekeningen en de online administratie zodat alle bij- en afschrijvingen automatisch in je administratie binnenkomen. Geen overklop-uurtjes dus.

Inkomsten in je boekhouding

Je inkomsten

Je kunt in de administratie zelf eenvoudig verkoopfacturen aanmaken en verzenden. Daarnaast leggen wij een koppeling met je webshop / betaalsysteem zodat de verkoopfacturen die je al hebt automatisch in je administratie worden ingeladen. Omdat ook je bankrekening wordt ingeladen worden bijschrijvingen met de juiste omschrijving automatisch aan de bijbehorende factuur gekoppeld. Deze staan dan direct netjes op betaald. Weinig manuren en veel overzicht dus!

Uitgaven in je boekhouding

Je uitgaven

Je krijgt van ons een app waarmee je jouw bonnetjes kunt fotograferen. Deze worden dan direct als pdf naar je administratie doorgestuurd en ingelezen. In veel gevallen worden deze direct gekoppeld aan de bijbehorende afschrijving op je bankrekening en op de juiste post geboekt. Dat scheelt ons uren, het scheelt jou geld en je hoeft niet meer met een schoenendoos vol bonnetjes langs te komen. Ook al je andere facturen kun je natuurlijk in .pdf vorm naar je eigen online administratie mailen.

Advies bij uitbesteden boekhouding

Inzicht en advies

Wij werken maandelijks je administratie bij zodat je perfect inzicht in je cijfers hebt. We adviseren je gedurende het jaar over relevante regelingen, belastingvoordelen en een efficiëntere werkwijze.

Belastingaangiftes uitbesteden

Aangiftes

We dienen per maand, kwartaal of jaar je BTW-aangifte in bij de belastingdienst. Jij hoeft deze alleen nog te betalen (helaas kunnen wij dat ook niet leuker maken, wel makkelijker). Aan het einde van het jaar doen we dat met je inkomstenbelasting en, in het geval van een BV, je vennootschapsbelasting (VPB).

Jaarrekening uitbesteden

Jaarrekening

Wij stellen eens per jaar een nette jaarrekening met balans en winst- en verliesrekening voor je op. Deze deponeren wij, wanneer nodig ook voor je bij de KvK.

Financieel advies

Financieel advies

We lopen, wanneer je dat wenst samen door je jaarrekening heen en geven je advies op basis van je jaarcijfers. Bijvoorbeeld wanneer je investeringen wilt doen en af wilt stemmen wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Klaar om je boekhouding uit te besteden?

Elke ondernemer is uniek en daarom gaan wij graag vrijblijvend met jou in gesprek om te zien hoe wij je het beste kunnen ondersteunen. In een kort gesprek kunnen wij al snel inschatten hoeveel wij in jouw administratie kunnen automatiseren (en dus besparen). We horen graag van je!