Boekhouding en administratie uitbesteden

Je financiële administratie volledig outsourcen?

Een professionele financiële afdeling met de juiste specialisten

Administratie uitbesteden

Online administratie

We werken volledig online, iedereen heeft toegang tot de juiste informatie en werkt naadloos met elkaar samen

Vergaande automatisering bij uitbesteden boekhouding

Team van specialisten

We zorgen voor de juiste combinatie van fiscale, accountancy en rapportage expertise binnen het  team

Sturen op cijfers in je boekhouding

Realtime inzicht in cijfers

We denken actief mee over het automatiseren van de financiële afdeling en zorgen voor optimale efficiency in het proces

Steeds meer bedrijven outsourcen met succes de gehele financiële afdeling

Niet alleen gaat de kwaliteit hierdoor vaak omhoog, maar de gemiddelde kosten gaan ook nog eens omlaag. De capaciteit is snel aan te passen wanneer het bedrijf groeit of krimpt.


Door de voortdurende ontwikkelingen op het gebied van automatisering neemt de omvang van administratieve afdelingen snel af. Waar voorheen sommige bedrijven nog 10 a 15 financieel medewerkers hadden, kunnen diezelfde bedrijven het nu met 2 a 3 medewerkers af.


We zien ook een grote verschuiving van veel laag/gemiddeld opgeleide medewerkers naar een paar hoog opgeleide medewerkers in combinatie met slimme systemen.

Voordelen van het outsourcen van de administratie

Professionele 

management informatie

Betrouwbare cijfers zijn de basis voor goede besluitvorming, je wilt zeker weten dat de cijfers die je als ondernemer of directeur ziet volledig en juist zijn en dat deze cijfers overzichtelijk worden gepresenteerd.


We hebben ruime ervaring met het opstellen van custom made management rapportages die in één oogopslag inzicht geven in de KPI's die voor jouw organisatie relevant zijn. Samen met onze klanten maken we rapportages op maat.

Geen werving of aansturing 

meer nodig

Het vinden van goede financials is voor de meeste bedrijven een grote uitdaging, het vervolgens vasthouden van deze financials blijkt vaak een nog grotere uitdaging.


Wij hebben een team van financieel specialisten en zijn voor financials een aantrekkelijke werkgever omdat we voldoende doorgroeimogelijkheden bieden en onze medewerkers goed kunnen coachen op inhoud.


Als ondernemer of directeur hoef je je geen zorgen meer te maken over de bezetting en kwaliteit van de medewerkers, deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij ons.

Efficiency & kostenbesparing

Het inrichten van deugdelijke financiële processen is ons vak, we passen de best practices toe die we in onze jarenlange ervaring hebben opgebouwd.


Door op het juiste moment de juiste specialisten in te zetten behalen we maximale efficiency tegen lage kosten. Waarom een fulltime Finance Manager in dienst nemen als je deze specifieke expertise maar een paar dagen per maand nodig hebt?


Wij zorgen voor de juiste mix aan expertise en nemen het gehele proces uit handen, van bonnen en facturen inboeken tot fiscale adviezen, verzorgen van belastingaangiftes en het opstellen van de jaarrekening. 

Erg blij met LFD. Ze beperken zich niet tot het standaard werk maar denken graag mee met de ondernemer om efficiëntie verbeteringen te realiseren en (financiële) bedrijfsprocessen te stroomlijnen. 

Ze hebben ervaring in het bedrijfsleven dus ze snappen hoe zaken in de realiteit gebeuren en staren zich niet blind op spreadsheets. 

Roderick Voerman


Waarom de financiële administratie outsourcen?

Intake boekhouding uitbesteden

Flexibiliteit

Je betaalt alleen voor de dienstverlening die je op dit moment nodig hebt. Bedrijven die groeien of juist krimpen hebben vaak grote moeite om snel de juiste mensen te vinden of om hun bestaande financiële afdeling af te slanken. Outsourcen lost dit probleem op, de dienstverlening sluit altijd naadloos aan bij wisselende omstandigheden.

Inrichting van je administratie

Specialistische kennis

Het is voor een bedrijf met een financiële afdeling tot 10 personen niet te doen om én alle benodigde accountancy kennis én alle benodigde automatiseringskennis én ook nog eens de benodigde fiscale kennis in huis te hebben. Door de financiële administratie te outsourcen heb je toegang tot kennis wanneer dat nodig is en betaal je geen fulltime salaris voor bijvoorbeeld een fiscalist waarvan je de kennis slechts af en toe nodig hebt.

Bankrekeningen koppelen

Automatisering

Het voordeel van automatisering zie je vooral wanneer sprake is van schaalvoordelen. Het automatiseren van de eigen administratie is een kostbaar traject waar ook weer specifieke kennis voor nodig is. Wij hebben deze trajecten al doorlopen en onze administraties volledig geautomatiseerd ingericht, we lopen hierbij voorop in de nieuwe ontwikkelingen.

Inkomsten in je boekhouding

Synergie

De meeste bedrijven hebben naast hun eigen financiële afdeling nog een externe accountant en fiscalist voor de kennis die ze zelf niet in huis hebben. In de praktijk werkt dit vaak inefficiënt en is ook nog eens foutgevoelig. De accountant en fiscalist zijn niet betrokken bij de opzet van processen dus zullen echt moeten “graven” naar de juiste informatie, ook is er een grote kans dat ze niet het beste advies geven omdat ze bepaalde informatie niet hebben en van bepaalde zaken niet van het bestaan weten.

Uitgaven in je boekhouding

Borging van kennis

We zien helaas nog regelmatig dat essentiële kennis in het hoofd van één of meerdere medewerkers zit, wanneer een persoon uit dienst gaat betekent dit in de praktijk dat belangrijke kennis verloren gaat. Onze werkwijze is altijd persoonsonafhankelijk opgezet, alle informatie is geborgd in online systemen die zowel voor ons als voor de klant bereikbaar zijn.

Advies bij uitbesteden boekhouding

Ontzorgen van het management

Een interne financiële afdeling zal altijd aansturing nodig hebben van het management, wat vaak ook nog eens lastig is omdat het management niet de financiële achtergrond heeft om een inhoudelijk oordeel te vellen. Dit is niet nodig bij outsourcing.

Afspraken worden bij aanvang vastgelegd in een SLA op basis van output, daarmee vindt de gehele uitvoerde kant plaats buiten beeld van het management.

Gedeeltelijke outsourcing i.c.m. eigen medewerkers

Het is ook mogelijk om (deels) met eigen medewerkers te blijven werken. Een deel van de reguliere werkzaamheden kan in dat geval gedaan worden door intern personeel, wij hebben een controle functie en voegen specifieke kennis toe. 


Sommige klanten gebruiken ons ook als “achtervang” voor wanneer het eigen personeel door drukte of afwezigheid niet in staat is de werkzaamheden uit te voeren

Eenmalige reorganisatie van de financiële afdeling

We bieden ook de optie voor een eenmalige grondige reorganisatie van de financiële afdeling. Hierbij worden alle financiële processen op de schop genomen en aangepast aan de eisen van deze tijd.


We lopen stap voor stap de gehele financiële afdeling door, geven aan waar de verbeterpunten zitten en doen concrete aanbevelingen om deze verbeteringen door te voeren.


Boekhouder

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Elk bedrijf is uniek en daarom gaan we graag vrijblijvend in gesprek om te zien hoe wij je het beste kunnen ondersteunen. In een kort gesprek kunnen wij al snel inschatten hoe de optimale inrichting van de financiële afdeling eruit ziet en welke rol wij daarin kunnen spelen.


We horen graag van je!


Gerhard Loorbach

Loorbach Financiële Diensten BV